Skip to content

Lønner det seg å bruke en finansagent til å søke om kreditt

Vet du hva en finansagent er? Og visste du at du både kan spare tid og penger på å bruke én? Les videre, så skal vi forklare deg hvordan.

Kjært barn har mange navn. I alle fall tre. Noen sier finansagent. Eller låneagent. Andre omtaler dem som lånemeglere. Jobben de gjør er den samme: De hjelper deg med å skaffe et lån som er så bra som mulig.

Mange finansagenter

Antallet banker og lånetilbydere, som er villige til å gi deg forbrukslån, har økt massivt de siste årene. Det er store forskjeller mellom utlånerne. På rentene, for eksempel. Og andre betingelser.

Det store antallet banker, og forskjellene dem imellom, har åpnet for en forholdsvis ny yrkesgruppe: finansagenter.

Hva gjør de?

En finansagent, eller lånemegler om du vil, låner ikke ut penger selv. I stedet innhenter han eller hun tilbud fra bankene på vegne av oss kunder. Omtrent slik fungerer det:

Du kontakter en finansagent med beskjed om at du vil ha et forbrukslån på 40.000 kroner.

  • Finansagenten legger nå lånesøknaden din ut på anbud blant bankene den samarbeider med.
  • Bankene, ofte et sted mellom 10 og 20, svarer agenten med å gi et lånetilbud.
  • Agenten sender deg en oversikt over hvilke banker som tilbyr hva.

Dermed kan du sitte hjemme, i ro og mak, og plukke ut det beste lånetilbudet.

Fører ikke med seg noen ekstra kostnader

Du tenker kanskje at finansagenter er fordyrende mellomledd? At lånet vil koste deg mer, ettersom du engasjerer en tredjepart til å skaffe deg et lån?

Men, nei! Lånet blir ikke dyrere. For agenten har ikke lov til å ta betalt av deg for jobben den gjør. Så hvordan tjener han eller hun penger, spør du kanskje?

De får betalt en provisjon av bankene. Når de skaffer banken en ny kunde, svarer banken med å belønne finansagenten. Kall det gjerne en finnerlønn.

Hvorfor velge en slik løsning

Du kan så klart spørre bankene selv om du kan få låne penger av dem. Men husk at det finnes mange titalls banker som tilbyr forbrukslån i Norge.

Mellom disse bankene er det store forskjeller. På rentene, for eksempel. Du kan få effektive forbrukslånsrenter ned mot 10 %. Eller opp mot 20 %, for ikke å si mange hundre prosent hos «verstingene».

Skal du få best mulig rente, må du trolig sende 15 til 20 søknader. Og dette tar tid. Husk at du også kan vurdere bruk av kausjonist/medlåner, enda det fører med seg en del risiko.

Bruke du en lånemegler behøver du bare å sende inn én søknad. Megleren sørger for å distribuere søknaden til alle bankene den samarbeider med.

Ja, det lønner seg

Ja, så absolutt! Det lønner seg å bruke en finansagent for å få det beste forbrukslånet. Én søknad holder for å få lånetilbud fra mellom 15 og 20 banker.

  • Det koster ingen ting å bruke dem.
  • De sender ut flere søknader enn du trolig orker å gjøre selv.
  • Du er nesten garantert å få en bedre rente enn hvis du gjør jobben på egen hånd.

Slik velger du riktig

Vi er et lånevillig folk. Derfor har det både dukket opp mange forbrukslånsbanker og finansagenter. Så hvem av dem skal du velge?

Under ser du noen av de mest populære. Du kan jo starte med en av dem:

  • Lendo
  • Axo Finans
  • Aconto

Vurder å bruke en lånemegler neste gang du skal søke om forbrukslån. Det koster deg ingenting. De gjør mye av jobben for deg. Og du får trolig enda bedre betingelser via dem, enn om du skulle ha gjort jobben selv.